Persoonlijke ervaringen

Hier een paar persoonlijke ervaringen van mijn cliënten.

1,5 jaar heb ik van alles geprobeerd om van mijn klachten af te komen. Ik leed aan rugpijn, slapeloosheid en was erg vermoeid. Omdat de klachten alleen maar erger werden, besloot ik naar Kim te gaan. Ik heb met haar mijn eetpatroon, klachten en medicatie doorgenomen. Kim wist me te vertellen dat de medicatie de oorzaak van mijn slapeloosheid was. Ze adviseerde om in overleg met de huisarts de medicatie af te bouwen en stelde een bloedonderzoek voor om te kijken of ik geen ernstige tekorten had. Echter ik bleek een tekort aan een bepaalde vitamine te hebben en ben op advies supplementen gaan slikken. Ook heb ik op advies van Kim mijn eetgewoontes aangepast.

Het resultaat is dat ik me na 14 dagen al een stuk beter voelde. Na 5 weken waren mijn rugklachten zover verbeterd dat ik weer kon werken. Ook het slapen gaat steeds beter. Na 3 maanden was ik volledig klachtenvrij. Inmiddels (februari 2018) ben ik twee jaar verder en ben ik nog steeds klachtenvrij. Ik ben blij dat ik naar Kim ben gegaan. Ze heeft me uitgelegd waarom haar advies over medicatie, vitaminegebruik en aanpassingen in eetpatroon tot dit resultaat hebben geleid.

–Petra —

Onze zoon heeft vanaf dat hij heel jong was, moeite gehad met poepen. Het lukte vaak niet, wat leidde tot talloze pogingen op de wc en buikklachten. Ook lekte hij regelmatig ontlasting in zijn onderbroek. Vooral tijdens vakanties en na feestjes, oftewel door andere eetpatronen, leidde dit tot extra klachten. Bij de huisarts hebben we laxeerpoeder gekregen om de ontlasting dunner te maken. Dit maakte dat het uiteindelijk wel lukte om te poepen, maar de klachten verdwenen niet. In een gesprek met Kim hebben we gerichte adviezen gekregen, waarmee we direct zijn gestart tijdens de vakantie. Dit was altijd de lastigste periode. Tot onze grote verbazing verdwenen de klachten als sneeuw voor de zon. Geen dagelijkse vieze onderbroeken meer, niet meer de vele toiletbezoeken zonder resultaat en geen buikklachten meer. Dit is nu een jaar geleden en het gaat nog steeds prima. Onze zoon zit hierdoor beter in zijn vel en nu hij ouder wordt is het zeker prettig dat het poepen niet meer zo’n gedoe geeft. Wij zijn erg blij dat we Kim hierover geraadpleegd hebben en dat haar adviezen tot zo’n mooie verandering hebben geleid.

–Esther, Zwolle–

Begin dit jaar (2018) kwam ik plotseling op de hartbewaking te liggen. Klachten: hoge bloeddruk en drukkend gevoel op de borst. Na diverse bloedonderzoeken bleek onder andere mijn cholesterol te hoog. Vooral het Ldl (slechte cholesterol) was te hoog. Naast andere medicijnen werden ook statines (cholesterolverlagers) voorgeschreven. Hier was ik echt niet gelukkig mee. Van Kim kreeg ik het advies mijn eetpatroon te wijzigen en meer te gaan bewegen. De statines heb ik laten staan en de raad van Kim ben ik gaan opvolgen.
Na twee maanden kwam ik terug bij de cardioloog en wat schetste zowel zijn als mijn verbazing? Het cholesterol was ruim 2 punten gedaald en het ldl was bijna gehalveerd. En dat zonder statines. Kim dankjewel!

–Joyce–