Wie is Kim?

Jaren geleden is bij mij de aandoening Prikkelbare darm syndroom (PDS) geconstateerd. Mensen met PDS hebben regelmatig darmkrampen, buikpijn, een opgeblazen gevoel, diarree of juist constipatie.

De MDL arts  gaf het advies om vezels in te nemen, zodat de klachten zouden verminderen. Helaas mocht dit niet baten. Ik startte een uitgebreide zoektocht naar informatie over wat nu goede en wat nu slechte voeding is. In augustus 2012 volgde ik een opleiding tot voedingsdeskundige, maar bleef vragen houden.

Aandacht voor een goed en gezond eetpatroon combineerde ik met een  algemeen medische HBO-opleiding waarin de basis van anatomie, fysiologie, pathologie, farmacologie en psychosociale basiskennis werd behandeld.

Tot slot koos ik om in 2016 de opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde  te volgen. Deze opleiding maakt de relatie tussen gezondheid/ziekte en voeding/voedingssuppletie inzichtelijk. De opleiding leert verbanden te leggen tussen klachten/symptomen en niet optimaal verlopende biochemische processen. Ik geef nu voedings- en suppletieadviezen op maat ter ondersteuning en bevordering van gezondheid, maar ook ter preventie en behandeling van ziekte.

Met veel enthousiasme volg ik bijscholing om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de orthomoleculaire geneeskunde en de reguliere geneeskunde.

Tussen de opleidingen door heb ik mijn eigen leefgewoonten aangepast. Ik heb mijn voeding en bewegingspatroon onder de loep genomen en wijzigingen aangebracht. En met resultaat! Binnen een tijdsbestek van 4 weken merkte ik dat de klachten volledig waren verdwenen.